Farveprofiler & papirtyper


Farverne har stor betydning for din tryksag, og alt efter udstyr, viden og kompetencer, kan det nogen gange være svært at få overført det, man har lavet på sin computer til en trykklar fil.

Vi kører med to standarder, når vi gør filer klar til tryk – coated og uncoated. Dette skal du også have i tankerne, når du genererer din fil, altså hvilket papir det skal trykkes på.

Det er naturligvis ikke kun papir vi trykker på, vi laver f.eks. også tryk af postkort og beachflag tryk

Vi kører efter europæisk standarder inden for offsettryk. Disse standarder fastsættes af ECI og Fogra. Trykteam følger hele tiden med i udviklingen og opdaterer hvis det er nødvendigt.

For at sikre en ensartet standard køres løbende tryktest og daglig kalibrering af trykpladerne.

Coated papir (bestrøget):
Til tryk på coated papir kører vi efter Fogra39 (iso 12647-2:2004). ISO Coated v2 kan også bruges.

Uncoated papir (ubestrøget):
Til tryk på uncoated papir (offsettpapir) kører vi efter Fogra 47 (iso 12647-2:2004). Fogra 29 kan også bruges.

 

Vi gør opmærksom på, at farvekonverteringen kun sker fra rgb-billeder til cmyk – brug profilen når du genererer din pdf-fil. Har du konverteret dit billede til cmyk fra start (f.eks. i Photoshop) har din konvertering ingen virkning.

Har du evt. spørgsmål så kontakt Per eller Brian i vores prepress afdeling.

28 80 64 13


spørg eksperterne

Vi har stor erfaring, teknisk info og professionel ekspertise inden for den grafiske branche og vi gør derfor alt hvad vi kan for at sikre at du som kunde får det produkt du forventer.

Der sker hele tiden en udvikling, fra primært Adobe, som stiller store krav til de rip-systemer som skal bearbejde filerne.
Vi arbejder derfor med det nyeste workflow fra AGFA som hele tiden opdateres